haberkartali.net

De Sutter, Brugge’lü futbolcuları Beşiktaş üzerinden uyardı

25 Kasım 2019 - 15:20
Belçikalı futbolcu De Sutter, C.Brugge'ün Galatasaray ile oynayacağı maç öncesi Beşiktaş'a karşı oynadıkları maçtaki deneyimlerini paylaştı.

Bir dönem Bursaspor’da forma giyen ve şu an ülkesinin takımı FC Knokke’de forma giyen Club Brugge’lü eski futbolcu Tom De Sutter, Belçika basınından Het Laatste Nieuws‘a, İstanbul deplasmanının zorluklarını 2015 Mart’ında Beşiktaş ile oynadıkları maç üzerinden anlattı.

‘Maçtan saatler önce 20 bin seyirci islıklamaya başlamıştı’

34 yaşındaki santrfor, “Beşiktaş ile oynayacağımız maç öncesi, zemini incelemek için maçtan saatler önce sahaya çıktık. O sıralarda tribünlerde 20 bin Beşiktaşlı taraftar vardı. Bizi görünce hepsi birden çılgınlar gibi ıslıklamaya başladı.” dedi.

‘Sahada birbirimizi duyamıyorduk’

Türkiye’de tribünlerin çok gürültülü olduğunun altını çizen De Sutter, “Yine maç öncesi bu kez ısınmaya çıkmıştık. Maçın öncesinde tribünler doluydu. Karşılaşma başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde öyle bir gürültü vardı ki sahada birbirimizi duyamıyorduk. Galatasaray deplasmanında da benzer şeyler olacaktır ama Beşiktaş taraftarı çok özeldi.” ifadelerini kullandı.

‘Cehenneme göğüs germeniz gerek”

Club Brugge’lü futbolculara İstanbul deplasmanları öncesi cesaretli olmaları gerektiğini söyleyen Belçikalı futbolcu, “Türkiye’deki maçlarda 90 dakika boyunca gürültü ve kaos vardır. Ortam tam anlamıyla cehennemdir ama buna göğüs germeniz gerekir. Bu tür atmosferlerin keyfini çıkarmaya bakın.” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.