haberkartali.net

“Direkt seri penaltılara geçilmeli”

12 Şubat 2021 - 9:49
Uğur Meleke, Konyaspor - Beşiktaş karşılaşmasını ve oyuncuların performanslarını köşe yazısında değerlendirdi.

Futbol yorumcusu Uğur Meleke, Konyaspor – Beşiktaş karşılaşmasını Hürriyet‘e değerlendirdi:

“Avrupa kupalarının yeni formatı ve Konferans Ligi’nin hayatımıza girmesiyle belki de yaşayacağımız en radikal değişiklik, artık Avrupa Ligi’ne tek bir biletimiz olması.

O biletin de Türkiye Kupası’ndan verilmesi. Belli ki bu bilet için büyük takımlar çok istekli değillerdi; yarı finalde Alanya, Antalya ve Başakşehir’in yanına Beşiktaş’ın da ancak penaltılar sonucu eklemlenebilmesi biraz da tutku barometresiyle ilgili. Ancak Avrupa Ligi ödülünün de etkisiyle, Türkiye Kupası’nın her geçen sene daha izlenilir hale geldiğini düşünenlerdenim. Önce dünyada eşi benzeri olmayan grup uygulaması garabetinden kurtulduk. Sonra da (pandemi sebepli olsa da) tek maçlı eliminasyon heyecanı geldi turnuvaya. Keşke TFF, bu tek maçlı eliminasyon düzenini kalıcı hale getirse.

Bir de şu herkese ekstra yük olan 30 dakikalık uzatma uygulamasından da vazgeçmek gerek sanki. Bu ekstra 30 dakika, hem yorgun futbolcuların, hem de sakatlık endişesi yaşayan teknik adamlarının kabusu. Oysa normal süre berabere bittiğinde direkt penaltı atışlarına geçilse sanki kupanın heyecanı bir kademe daha artacak.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.