haberkartali.net

Fidan: “Yeni tüzük, gençlerin önünü açacak”

06 Şubat 2020 - 12:34
Beşiktaş’ta altyapıdan sorumlu yönetici Fırat Fidan, siyah-beyazlıların altyapısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş yönetiminde futbol altyapı ve tüm branşlar spor okulları sorumlusu olarak görev yapan Fırat Fidan, çalışmalarıyla ilgili olarak özel açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş’ı temsil etme bilincinde gençler yetiştirmeye çalıştığını vurgulayan Fidan, “Daha önce 2 sene alt yapı komitesi başkanlığı yaptım. Yönetim kuruluna seçildikten sonra altyapıya ait bir icra kurulu oluşturduk. İcra kurulunda 21 arkadaşımız var bu arkadaşlar bizimle beraber tüm alt yapının faaliyetlerinde gelir getirici modeller üzerinde çalışıyor.

Hedefimiz, alt yapıdan A takıma oyuncuyu daha hızlı atabilmek ama aynı zamanda da alt yapıdaki oyuncuyu yurt dışına pazarlayabilmek. Fiziksel, ruhsal ve sosyal anlamda gelişmiş, zeki, ahlaklı sporcuların yetiştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Özkaynak düzeyini Beşiktaş’ın gelir kalemi haline getirmek istiyoruz.” dedi.

“Federasyonla görüşüyoruz”

Alt yapıdan daha fazla oyuncu yetiştirmeye gayret sarf ettiklerine değinen Fidan, “Hedeflerimizi tüzük maddesi haline getirmemiz gerekiyor. Teknik ekibimize mutlaka alt yapıdan oyuncu oynatma zorunluluğu getirmek istiyoruz. Hatta bunu federasyonla görüşmelerimizde gündeme getiriyoruz.

Federasyonun da bunu bir kural haline getirip alt yapıdan oyuncu oynatma mecburiyetini koymasını istiyoruz. Gelecekteki hedefimizde sadece Necip’in Sergen’in anıldığı değil daha fazla futbolcunun isminin geçtiği bir sistemi kurmayı amaçlıyoruz. Biz Başkanımız’ın söylediği gibi dürüstlük şeffaflık ilkesine sadık kalacağız. Çok çalışacağız ve işi bilen kişilerle yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Kosova’yla oyuncu takası yapacağız”

Yabancı ülkelerde de spor okulu açmak istediklerini belirten Fidan, “Başta Kosova olmak üzere birçok ülke ile görüşmelerimiz devam ediyor. Belirli bir süre oynamak için yani 1 yıl kadar oyuncu takasları gerçekleştireceğiz. Biz bu ülkelerden oyuncu alıp A takımda oynatacağız. Onlar da bizden oyuncu talep edecekler. Kosovalı oyuncular fiziken çok iyiler. Kosova Priştine takımı ile anlaşma imzaladık. Bu ülkelerde spor okulları açmak istiyoruz. Şu anda yurt dışında Irak ve Azerbeycan’la da var. Şampiyonluk hedefimiz var ama bizim ana hedefimiz çocukların yetişmesini sağlamak.” açıklamalarında bulundu.

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.