haberkartali.net

İşte Fikret Orman’ı vedaya götüren süreç!

25 Eylül 2019 - 9:54
Fikret Orman, dünkü sponsorluk anlaşmasının ardından istifa kararını açıklayarak camiaya büyük bir şok yaşattı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün Sompo Sigorta ile basketbol takımı için yapılan anlaşmanın ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Sözlerine “Tarihi bir toplantı olacak” diyerek başlayan Orman, şu ifadeleri kullandı: “Hep iç dinamiklerle uğraşmak zorunda kaldık. Kısır çekişmeler, yönetimi farklı göstermek, sosyal medyadan insanların örgütlenmesi… Bunlarla muhatap olmak kırıcı bir şey. Yaklaşık 1 sene önce bunlar başladı. O güne kadar Türkiye’nin en iyi ekonomicisiyken, namusumuzla irdelenmeye ve tezahürat haline getirilmeye başlandık. Bu bir pusu kültürüydü.”

‘Sosyal medya üzerinden bana ve aileme atak yapıyorlar’

“Kavga ettiysem Beşiktaş için ettim. Çok mücadele verdik. Görüyorum ki enerjim yetmiyor. Yorgun değilim ama kırgın ve üzgünüm. Maçlara gidiyorum ‘Fikret gol gol gol’ diye bağırıyorlar. Gencecik çocukları örgütlüyorlar, 10 kişiyi bağırtıp yayınlıyorlar. Sosyal medya üzerinden bana ve aileme ataklar yapıyorlar. Demek ki bir kan değişikliğine ihtiyaç var. Beşiktaş’taki sürecimi tamamladım. Kulübü seçime kadar divan mı götürecek, yoksa olağanüstü genel kurul kararı alıp ona göre mi devam edeceğiz yarınki toplantımızda (bugün) karar vereceğiz.”

‘Olumsuzlukları ortadan kaldıramadık, demek ki sorun bende.’

“Milletin bize küfürlerini hak etmiyoruz. Hayatım Beşiktaş’ın içinde geçti, sporculuk yaptık. Bacağımda bıçak yaraları vardır, Beşiktaş için kavga ettim. Bana küfür eden arkadaşların hiçbiri doğmamışken, ben bu işin içindeydim. Kimseye taviz vermedim. Beşiktaş’ın yeni bir enerjiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bütün bu olumsuzlukları camia olarak ortadan kaldıramadık. Demek ki problem bende. Çok sevdiğim arkadaşlarımın, dostlarımın, bana iltifatlar düzenlerin arkamdan neler yaptıklarını gördüğümde, daha büyük kırgınlıklar yaşamaya başladım. Ne yaptıysam Beşiktaş için yaptım, helâl olsun.”

Vedaya götüren süreç nasıl işledi?
  • Üst üste iki şampiyonluk sonrası yaşanan düşüşle birlikte Fikret Orman’ın yıldızı taraftarlarla bir türlü barışmadı. Tepkiler özellikle geçtiğimiz sezon arttı.
  • Satılan oyunculardan çok yüksek gelir elde edildi. Ancak yerlerine alınan isimler oldukça verimsiz kaldı.
  • Oyuncularun ve personelin maaşlarında ödeme problemleri yaşandı. Borç 2.4 milyar TL’ye çıktı. Ardından tribünlerden Orman’a yönelik olumsuz tezahüratlar başladı.
  • Mayıs’ta 3. kez başkan seçilen Orman, taraftarlar ve camianın ısrarla Sergen Yalçın isteğine rağmen takımın başına teknik direktör olarak Abdullah Avcı’yı getirdi.
  • Bardağı taşıran son damla Orhan Ak’ın, Avcı’nın ekibinde yer alması oldu. Tribünler, bir Beşiktaş taraftarına silah çektiği gerekçesiyle Ak’ı istenmeyen adam ilan etti. Orman tepkilere, “Bir avuç taraftar bağırıyor, ben 25 milyonun başkanıyım” karşılığını verdi. Ancak Ak baskılara dayanamadı ve istifa etti.
  • Beşiktaş sezona felaket bir başlangıç yaptı. Takımın 5 maçta 5 puan toplaması, Avrupa’da Bratislava maçının trajikomik hatalarla kaybedilmesi camiada tansiyonun iyice yükselmesine neden oldu.
Haber Kaynağı: Sabah

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.