haberkartali.net

“Hem Beşiktaş, hem de ülke puanı için kazanmak istiyoruz”

27 Kasım 2019 - 17:17
Abdullah Avcı ve Umut Nayir, Avrupa Lig'nde oynanacak S. Bratislava maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Abdullah Avcı ve Umut Nayir, S. Bratislava maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Umut Nayır: “Bildiğiniz gibi gruplarda oynadığımız 4 maçta istediğimiz sonuçları alamadık. Seri başı olarak katıldığımız grupta hem futbol şanssızlığı hem de bireysel ve taktiksel hatalarımız yüzünden puan alamadık ve Avrupa Ligi’ndeki şansımızı kaybettik. Kalan  2 maçımızdan hem ülke puanımız için hem de Beşiktaş’ın prestiji için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Beşiktaş formasını giydiğimiz her maçta doğal bir motivasyonumuzun olması gerekiyor.

Sezonun başlangıcında hem ligde hem de Avrupa’da beklentimizin dışında performans gösterdik ve hayal kırıklığı yaşadık. Avrupa Ligi’nde oynadığımız 3 maçta da oyun çok fazla değişkenlik gösterdi, bu maçlardan 9 puan da alabilirdik, yediğimiz son dakika golleriyle çok farklı bir senaryo oluştu. Son iki maçta elimizden gelenin en iyisini göstermemiz gerekiyor. Forma şansı bulan herkesin bunun bilincinde olacağına ben eminim.”

Abdullah Avcı: “İlk 3 maç sonunda 9 puanımız olabilirdi. Bratislava ve Braga maçını izlediniz, Wolverhampton’a burda pozisyon vermedik. Bugün Beşiktaş’ın Avrupa’da pek alışık olmadığı bir süreci yaşıyoruz. Yarın oynadığımız maçı, öncelikle Beşiktaş’ın prestiji, sonra da ülke puanına katkı amacıyla kazanmak istiyoruz. Umarım yarın 3 puanla ayrılacağımız bir maç olur. Ligdeki olumlu gidişatın yarın sahaya olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Ülkemizde maç kazansak bile eleştiri daima oluyor, 1-0 kazansak neden 3-0 değil diye sorgulanıyor, sürekli olumsuz bir yaklaşım var ancak yarından beklentim olumlu.

Altyapıdan gelen 7-8 oyuncu bizimle sık sık beraberler, özellikle Avrupa Ligi ve ligi aynı takımla götürmek çok kolay değil. Genç oyuncularla ilgili düşüncelerim her zaman olumludur. Antrenörlük kariyerim genç takımlarla başlamıştır. Son idmandan sonra kadro netleşmiş olur, gençler ile ilgili kararımı o zaman vereceğim. Kartal Kayra’nın 1-2 gündür ayağında problemler var, kendisinin durumu son antrenmanadan sonra belli olur. Oğuzhan’ın 90 dakika oynanması isteniyor, onu ilk 11’de sahaya süreceğim kesin ancak oyunda kalma süresini bilemeyiz. Ljajic’i geçtiğimiz sezon gibi gol ve asistlerde görmek istiyorsunuz ancak ben kendisinden memnunum. Oğuzhan ile konuşuyoruz, performansının ileride artacağını düşünüyorum. Taraftarımızın ne kadar önemli olduğunu geldiğim günden beri hissediyorum, onların oyuna, skora ve oyuncuya direkt olarak etkisi var. Bratislava ve özellikle Kayserispor maçında onlara ihtiyacımız var. Ruiz, Atiba, Douglas ve Dorukhan’ın sakatlıklarından dolayı, Lens ise cezasından dolayı yarın sahada olamayacak. Burak ise benim korumamda olduğu için dinlenecek. Kalede büyük olasıklıkla Karius olacak. Medyada Oğuzhan’ın transfer olacağı yönünde söylentiler görüyorum, bulunması zor bir oyuncu, bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum.

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.