haberkartali.net

Küskünlerin adayı Çebi

11 Ekim 2019 - 9:35
Mevcut yönetimde Başkan Yardımcılığı yapan Serdal Adalı’nın yanı sıra daha önceki yönetimde İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve son seçime giren Hürser Tekinoktay adaylığını açıkladı. En son aday ise İsmail Ünal oldu.

Beşiktaş 13 Ekim’de, çoğunluk sağlanamaması halinde ise 20 Ekim’de gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olan Serdal Adalı, Ahmet Nur Çebi, Hürser Tekinoktay ve İsmail Ünal geçici listelerini dün mesai bitiminden önce divan kurulu başkanlığına verdi. Mevcut yönetimde Başkan Fikret Orman’ın yardımcılığını yapan Serdal Adalı, daha önce Yıldırım Demirören döneminde de aynı görevde bulunmuştu. Bu yüzden Orman ve Demirören’in desteğini alması bekleniyor. Adalı bu açıdan diğer adaylara göre daha avantajlı olarak görülüyor.

Küskünlerin adayı Çebi

Bir diğer güçlü aday ise Ahmet Nur Çebi. Daha önceki Fikret Orman yönetimde Başkan Yardımcılığı görevini yapan ve özellikle stat inşaatı sırasında kulübe maddi katkılarda bulunduğu belirtilen Çebi daha önce, “Fikret Orman olduğu sürece aday olmayacağım ancak o aday olmazsa adayım” demişti. Küskünlerin aday olması için yoğun ısrarını kıramayan ve dün divan başkanlığına adaylık başvurusunu yapan Ahmet Nur Çebi de kongrede projeleriyle üyelerin karşısında olacak.

Son dakikada İsmail Ünal

Beşiktaş’ta herkesten önce adaylığını açıklayan Hürser Tekinoktay da dün dilekçesini verdi. Daha önceki seçimde Fikret Orman’a karşı adaylığını açıklayan ve muhalif oyları toplayan Tekinoktay, çok ciddi bir potansiyel ortaya koymuştu. Tekinoktay yaklaşık 5 bin üyenin oy kullandığı seçimlerde bin 617 oy alarak, 2 bin 882 oyla başkan seçilen Orman’ın gerisinde kaldı. Beşiktaş’ta başkanlık adaylığını açıklayan son kişi ise İsmail Ünal oldu. Ünal daha önce camiaya birleşme çağrısı yapmıştı.

“Beşiktaş’a yakışsın”

Başkan adaylarından Ahmet Nur Çebi adaylık başvurusu sırasında şu açıklamayı yaptı: “Tek temennim var, seçim sürecinde adayların metanetlerini muhafaza etmelerini temenni ediyorum. Kim kazanırsa ona ‘Sayın başkanım, Beşiktaş Başkanı’ diye hitap edeceğiz. Birbirimizin yüzüne bakamayacak söylemlerden kaçınmakta yarar var. Beşiktaş’ın zor günlerinde aday çıkan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Gidenlere can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Daha önce kamuoyuna projelerimizi tek tek anlatacağız.”

“Zor bir dönem”

Adaylık başvurusunu yapan Serdal Adalı, şu mesajları verdi: “Önümüzdeki seçim için tüm aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Umarım camiamız için hayırlı, uğurlu, düzeyli, güzel bir seçim olur. Şimdiden herkese başarılar diliyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz. Camiamızın bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu kadar başka bir şeye ihtiyacı yok. Umarım Beşiktaş için iyi olur.

“Kurtarıcı çıkar”

Hürser Tekinoktay’ın geçici yönetim kurulu listesini avukatı Aker Çıtak verdi. Çıtak, “Hürser Tekinoktay’ın adaylığı Beşiktaş’a hayırlı olsun. Beşiktaş zor günlerden geçiyor ama Beşiktaş camiası zor günlerden kurtulmayı bilecektir. Camiamız zor günlerde yürekli başkanlar ve yöneticiler çıkarmıştır, çıkaracaktır da. Bu seçimde neticesi itibarıyla yönetime kim gelirse gelsin elbette başarılı, olumlu sonuçlar alarak bu sıkıntılı zamanları aşmalı” diye konuştu.

Haber Kaynağı: Akşam

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.