haberkartali.net

Orman: “Kimse size aday olun demedi”

23 Ocak 2020 - 21:35
Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman, konuk olduğu TRT Spor yayınında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Beşiktaş‘ta uzun süre başkanlık görevini yapan Fikret Orman, TRT Spor’da açıklamalarda bulundu.

Eleştiri oklarının hedefi olan Abdullah Avcı hakkında konuşan Fikret Orman, “Futbolda her zaman güneşli günler olmaz, belli zamanlarda kar yağdığı da olur. Abdullah Avcı tartışılacak bir isim değil. Hoca değiştirilmesi taraftarı değilim. Beşiktaş 117 seneli bir camia. 15 tane şampiyonluğu var. Demek ki her sene şampiyon olamıyoruz. Abdullah Hoca’ya güvenilmeli. Yola devam edilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Sezon başında kurdukları kadro hakkında değerlendirmelerde bulunan Orman, “Maçları kazanmış olsaydık Beşiktaş’ın kadrosu iyi kadro olacaktı, kaybettiğimiz için kötü kadro deniliyor. Beşiktaş’ın kaliteli bir kadrosu var. Beşiktaş tarihinin en önemli transferlerini yaptık. Önemli oyuncular sattık. 100 milyon avroya yakın para kulübün kasasına girdi.” dedi.

“Ahmet Nur Çebi ile artık bir araya gelmem”

Görev yaptığı süre zarfındaki sıkıntılara ve görevi bırakma sürecine değinen Orman, “Ben geldiğimde de taraftar senelerce ‘Demirören’den hesap sorsana’ dedi. Beşiktaş’ta hesap sorma diye bir gelenek yok. Ben en zor günde Beşiktaş’a geldim. Ekonomik sebeplerden ötürü de bırakmadım. Başkanlığı bırakmama ‘Paralar nerede’ mevzusu sebep oldu. Beşiktaş camiasının benden bıktığını hissettim. Statta adamla karşılaşıyorum, bana düşmanlıkla bakıyor. Sen o statta benim sayemde gezebiliyorsun, ben sana ne yaptım? Başakşehir maçından sonra bırakma kararı aldım.” diye konuştu.

Ahmet Nur Çebi hakkında da açıklamalarda bulunan Fikret Orman, “Beşiktaş Ahmet Nur Çebi varken de kulüp zarar açıklıyordu. O zaman da kendimizi ibra etmiyoruz deselerdi. Ahmet Nur Çebi’nin kulüpten 2 milyon dolar alacağı vardı. Ayrılmadan önce benim haberim olmadan parayı çekmiş. Beşiktaş’ın senelerdir paraya ihtiyacı var. Biz bugüne kadar nasıl bulduysak, yeni yönetim de bulsun. Madem böyle ‘para yok’ diyecektin gelmeseydin o zaman. Kimse size aday olun demedi. Başkan seçildikten sonra Ahmet Nur Çebi’ye de sempatik bir mesaj attım, cevap vermedi. Bu dakikadan sonra zaten bir araya gelmem.” değerlendirmesinde bulundu.

“Yaptığımız transferlerin %80’i doğru transferlerdir”

Kendi döneminde yapılan transferler hakkında yorumlarda bulunan Orman, “Marcelo’yu aslında hiç göndermek istemiyordum. 7.6 milyon avroluk teklif gelince kabul etmiştik. 1.6 milyon avro da maaşı vardı. Böyle olunca Pepe’ye 2 yıllık 10 milyon avro verelim demiştik.

Beşiktaş’ta görev aldığımız sürede yaptığımız transferlerin %80’i başarılı ve doğru transferlerdi. Elbette hatalı transferlerimiz de oldu. Örneği Boyko ve Aras bizde ise bekleneni veremedi. Hasic de çok önemli bir yetenek.” dedi.

Son olarak menajerlerin Beşiktaş’tan alacağı konusuna değinen Orman, “Menajerler, UEFA gelirlerine yönelik olarak dava açıp temlik koyuyorlar. Ahmet Bulut da Ekim ayı gelirlerine temlik koymuş. Ahmet Bulut’un aldığı para 2012’ye kadar olan ödemelerin parasıdır. Zaten tüm takımlar menajerlere ödeme yapar. Biz oranlara bakmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.