haberkartali.net

Toraman: “Hedefim Beşiktaş”

07 Mayıs 2020 - 12:50
Beşiktaş'ın eski oyuncusu İbrahim Toraman, Spor Arena'nın instagram canlı yayınına konuk oldu ve açıklamalarda bulundu.

Liglerin devam kararı ile ilgili konuşan Toraman: “Korona virüsün nasıl seyredeceği önemli. Şu an kimse önünü göremiyor. Son açıklanan verilere bakıldığında bu salgında iyiye doğru gittiğimizi görüyoruz. TFF bir karar alındı. Riskli bir karar ancak hayatın bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Evde kapalı kalmak, yarının ne olacağını bilmek insanlar psikolojisini etkiliyor. TFF bir risk alıyor ama yapacak başka bir şey yok.”

“Belçika, Hollanda ve Fransa’da ligler iptal edildi ama bizim ülkemizde bunların olması imkansız gibi. Biraz daha önümüzü görüp ona göre hareket edileceğini, iyiye gidersek maçların oynanabileceğini düşünüyorum. Ligde 8-10 puan farklı bir lider olsaydı, lig tescil edilebilir.”

Şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak Trabzonspor’u favori gördüğünü belirten Toraman, “Başakşehir’in de önemli bir şansı var. Galatasaray’ın da tecrübesi var. Başakşehir seyircisiz oynanması sebebiyle avantajlı görünebilir ancak şampiyonluk yarışında tecrübeli takımlar devreye girer.” şeklinde devam etti.

“Hedefim Beşiktaş’ta antrenörlük”

A ve B lisansı alıp, sürekli olarak kurslara devam ettiğini kaydeden Toraman, şöyle ekledi : “Başlamak lazım ama doğru zamanın gelmesi gerekiyor. Türk futboluna hizmet etmek istiyorum. Ancak doğru yerden, doğru takımdan, doğru zamanda başlamayı düşünüyorum. Hedeflerimi yüksek tutuyorum. Olacaksa en iy işekilde olsun istiyorum.”

“Türkiye’de yeni antrenörler çıktı. Onlara şans verildi ve değerlendirenler şu an hocalık yapıyor. Bazılarının isimleri büyük takımlarla anılıyor. Size şans geldiğinde bunu değerlendirebilirseniz kendinizi ispat edersiniz. Uzun yıllar üst seviyede oynadım, Beşiktaş‘ta 10 yıl geçirdim. Süper Lig’de nasıl oynanması gerektiğini, hangi futbolla başarıya gidileceğini bildiğimi düşünüyorum. Oynadığımız takımlar belli. Nerede görev almak istediğimiz belli.”

“Sergen başarılı olacaktır”

Daha önce birlikte de oynadığı Sergen Yalçın ile ilgili olarak ise şöyle konuştu: “Sergen Yalçın ile Beşiktaş’ta birlikte oynadık. Birçok Anadolu takımında çalıştı. Zaman zaman iyi ve kötü işler yaptı. Beşiktaş’a geldiği ilk andan itibaren farkını ortaya koydu. Beşiktaş’ın oyununda gelişim görebiliyoruz. Bu da Sergen Yalçın’ın elini değdiğini gösteriyor. Ben Sergen Yalçın’ın başarılı olacağını düşünüyorum.”

“İbrahim Üzülmez zarar görmedi”

Son olarak İbrahim Üzülmez ile yaşadığı kavga hakkında’da konuşan İbrahim Toraman: “İbrahim Üzülmez ile bazı durumlar yaşandı. Bu konuda hiçbir zaman kendimi savunmadım çünkü kendimden eminim. Sonuca bakıldığında benim kariyerime zararı oldu. İbrahim Üzülmez zarar görmedi. 38 yaşında futbolu bıraktı. Takımdan ayrılırken beni taraftarın önüne attı.

Bunu bilerek yaptığını düşünüyorum. Hep diken üstünde oynamak zorunda kaldım. Kendisi futbolu bırakırken benim de Beşiktaş’ta olmamı istemedi. Ben 32 yaşında Beşiktaş’tan kopmak zorunda bırakıldım. Aslında camiaya zarar vermiş oldu. Kişisel çıkarları yüzünden hem bana hem Beşiktaş’a zarar verdi.”

“İbrahim Üzülmez ile 2 kez kavga ettik. İlk kavgadan sonra PAF takımda 40 gün antrenman yaptık. O günlerde yanıma geldi ve özür diledi. Ancak kamuoyunda bunlar farklı şekilde lanse edildi. Bu olayın bana çok zararı oldu. 32 yaşında Beşiktaş’tan ayrılmak zorunda kaldım. O olaydan sonra 3-4 yıl boyunca büyük baskı altında kaldım.”

 

Haber Kaynağı: Hürriyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.