haberkartali.net

Tosic: “Beşiktaş’la yollarımız kesişebilir”

28 Mart 2020 - 11:57
Beşiktaş'ın eski savunmacısı Dusko Tosic, koronavirüs tehtidinden nasıl kurtulduğu hakkında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş formasını 2015-18 sezonları arasında başarıyla giyip 2 kupa kazanmasının ardından Çin Halk Cumhuriyeti’nin yolunu tutan Dusko Tosic, koronavirüs sebebiyle yaşadıklarını anlattı.

“Türk hava Yolları’nın son uçuşuyla ayrıldım”

Çin’de yaşananalar hakkında açıklamalarda bulunan Tosic, “Çin Ligi’nde sezonun bitmesinin ardından 1 aylığına ülkem Sırbistan’a gittim. Sonrasında Dubai’de bir süre tatil yapıp Çin’e döndüm. Çin yeni yılının kutlandığı dönemde, Ocak ayının son haftasında Dubai’den Guangzhou’ya gelmiştim. Ülkedeki Corona virüs salgınından bilgimiz vardı. Dikkatli olmaya çalışıyorduk. Çalışmalara başladığımın ilk günü idmandan sonra teknik direktörümüz yanıma geldi ve bana, ‘Antrenmanını bitirdikten sonra oyalanmadan hemen evine geri dön’ dedi. Ben de buna uydum. Bana, bir süre Guangzhou’daki evimde beklemem söylendi. Ardından, ‘Virüs sebebiyle çalışmalar askıya alındı. Tüm yabancı oyuncular, ülkelerine geri dönebilir’ bilgisi verildi. Sonrasında ben de hemen menajerimi aradım. O süreçte Çin’den yapılan uçuşlar bir bir iptal edilmeye başlanmıştı. Biz de Türk Hava Yolları’nın son uçuşunu bulabildik.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’da 1 gün kaldım”

İstanbul’da da geçirdiğini zamanı anlatan Tosic, “Evden havalimanına giderken gördüklerim inanılmazdı. Adeta dünyanın sonu gibiydi ancak o durumda bile bir korku hissetmedim. Beşiktaşlı taraftarların benim için kullandığı bir lakap var: Tank! Ve bir tank, asla korkmaz! Bu yüzden ben de korku yaşamadan ve olabildiğince sakin kalarak hareket ettim ve 31 ocaktaki Çin’den Türkiye’ye son uçakla İstanbul’a geldim. Burada 1 gün kaldıktan sonra hemen ülkem Sırbistan’a gittim. 1 ay Sırbistan’da kaldım. Sonrasında biz, Çin’deki durumdan dolayı Dubai’de çalışmalara başlayacaktık. Kulüpten böyle bilgilendirildik. Ancak kamp, iptal edildi. Virüsün Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye sıçraması sebebiyle Çinli futbolcular Çin’e geri döndü.” açıklamalarında bulundu.

“Beşiktaş’la yollarımız bir gün yine kesişebilir”

Türkiye’ye yeniden gelmek istediğini belirten Tosic, “Türkiye’yi çok seviyorum. Beşiktaş’ı ve taraftarını çok seviyorum. Onlar bana her zaman gönderdikleri mesajlarla destek veriyor. Beni unutmadıklarını biliyorum. Ben de onları unutmadım. Umarım bir gün yine yollarımız yine kesişir. Bunu hayatımdaki birçok şeyden daha fazla isterim” dedi.

Yaşına oranla kendisine iyi bakmaya çalıştığını vurgulayan Tosic, “Guangzhou’ya transfer olduktan sonra Türkiye’ye geri dönme ihtimalim birkaç kez oldu. Geçen sezonun sonunda ve ara transfer döneminde bu konuda ümitliydim. Ancak gerçekleşmedi. 35 yaşındayım ama iyi hissetmeye devam ettikçe futbol hayatımı sürdürmek istiyorum. Ortada Atiba ve Emre Belözoğlu gibi örnekler var. Kendinizi iyi seviyede tutarsanız çok çalışırsanız emekliliğini olabildiğince geciktirebilirsiniz. Beşiktaş’ta yeniden forma giymek neden olmasın.” dedi.

“Kulübümden severek ayrıldım”

Beşiktaş’tan ayrılırken iyi şekilde ayrıldığını aaçıklayan Tosic, “Türkiye’yi çok seviyorum. Beşiktaş’ı ve taraftarını çok seviyorum. Onlar bana her zaman sosyal medyadan gönderdikleri mesajlarla destek veriyor. Beni unutmadıklarını biliyorum. Ben de onları unutmadım. Her zaman kalbimde yer almaya devam edecekler. Bir kez Kartal, her zaman Kartal. Umarım bir gün yine yollarımız kesişir. Bunu hayatımdaki birçok şeyden daha fazla isterim. Beşiktaş’tan severek ayrıldım. Kulübümüz, ekonomik olarak problem içerisindeydi ve ben de Beşiktaş’a para kazandırmak istedim. Kulübüme bu konuda da bir katkı yapabildiysem ne mutlu bana.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.