haberkartali.net

UEFA sıralamasında sıkıntı büyük

30 Kasım 2019 - 8:55
UEFA katsayı sıralamasında bu hafta Beşiktaş kazandı, Galatasaray berabere kaldı ancak toplanan puanlar Türkiye’yi ilk 10 dışında bıraktı.

Bu sezon takımlarımızın Avrupa Kupası’nda elde ettiği kötü sonuçlar, Türkiye’yi UEFA’nın katsayı sıralamasında ilk 10 dışına çıkardı. Bu da şampiyon olacak takımımızın 2021’den itibaren Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için ön eleme oynaması anlamına geliyor. Türkiye’nin şampiyonu doğrudan Devler Ligi’nde grup aşamasında yer alma şansını kaybediyor. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde son haftaya kadar Başakşehir’in galibiyetleri dışında puan toplayamayan temsilcilerimiz, bu hafta Beşiktaş’ın kazanması, Galatasaray’ın da Şampiyonlar Ligi’nde berabere kalmasıyla biraz toparlandı.

Hala şansımız var

Ancak Trabzonspor ve Başakşehir’in kaybı, Türkiye’nin ilk 10’a girme ihtimalini zorlaştırdı. Ukrayna takımlarının da kötü sonuçlar alması, bu ülke ile aradaki farkın biraz kapanmasına yardımcı olsa da yeterli değil. G.Saray ve Başakşehir kendi ellerinde olan ancak bir o kadar da zor görünen tur şansları yolumuzu açabilir.

Haber Kaynağı: Akşam

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.