haberkartali.net

Yalçın: “Lucescu’yu çok severim”

09 Şubat 2020 - 1:02
Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta Gaziantep FK'ye karşı 3-0'lık skorla galip ayrıldığı maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş‘ın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın,Gaziantep FK’ye karşı alınan galibiyetin ardından maç hakkında açıklamalarda bulundu.

Galibiyetten ötürü mutlu olduğuna değinen Yalçın, “Bugünkü galibiyetten memnunuz, önümüzde de uzun bir zaman var. Her hafta üzerine koyarak gitmek istiyoruz, inşallah bunu başarırız” dedi.

“Kredimiz kalmadı”

Takım olarak iyi bir hafta geçirdiklerini vurgulayan Yalçın, “Kazanmak çok önemliydi. İçinde bulunduğumuz durum, hiç kredimiz olmadığını gösteriyor. Yukarıya yakın olmak için her hafta mesafe katetmeliyiz. Bunu da skor ve oyun olarak birleştirmeliyiz. Bizim için iyi bir hafta oldu.

Set oyunu oynamak zorunda kalıyoruz, rakibi aşmakta zorlanıyoruz. İlk yarıda ağır oynadık ve üretme anlamında sorunlar yaşadık. Boateng’in girmesi, topun bizde kalmasını ve rahat hücum etmemizi sağladı. Goller geldikçe oyuncuların güveni yerine geldi ve her geçen dakika üzerine koyarak gittik.” ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın, Lens’ten daha fazla faydalanacaklarını, Adem Ljajic’in ise performans olarak takımın gerisinde kaldığına değinerek “Tabii ki ondan faydalanacağız ama biraz da oyuncu tarafından bakmak lazım. Sonuçlar iyi olmadığı zaman oyuncular morallerini çabuk bozabiliyor. Oyunun son yarım saatine baktığımızda iştahlı ve oynamak isteyen bir takım vardı.

Lens sakattı ve bu maç öncesi döndü. Şimdi kulübe de zenginleşti. Hamle yapacak gücümüz var. Kulübeden gelen oyuncuların çok ciddi katkı yaptığını düşünüyorum. Adem’i maalesef almak zorunda kaldık. Çok rölantide oynadı, takımın gerisinde kaldı. Üretme sorunu yaşarken Adem’in yardımcı olması gerekiyordu.” açıklamalarında bulundu.

“Lucescu’ya çok saygı duyarım”

Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu‘nun kulüpte yeniden görev alacağı iddialarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Yalçın, “Lucescu’yu çok severim, çok saygı duyarım, kendisi hakkında asla negatif yorum yapmam. Buraya hangi görevde gelecekse gelebilir. Bizim için şampiyonluk hedefini konuşmak açısından henüz erken. Eğer o duruma gelirsek, biz ne gerekiyorsa konuşuruz” ifadelerini kullandı.

Oyuncuların kaybetmeye alışkın bir yapıda olduklarını vurgulayan Yalçın, “Benden öncesini yargılamak doğru olmaz. Mental anlamda değişiklik gerekiyordu. Kaybetmeye alışmış bir oyuncu grubu vardı. Bu çok sıkıntılı. 6-7 takımda çalıştım ve aldığımız takımlar çok zor durumdaydı. Bunun nasıl değişeceği konusunda tecrübeliyiz. Oyun tarafı kolay.

Kötü oyunculara sahip değiliz. İyi ve yetenekli oyuncularımız var. Sadece birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var, oyuncuları sadece kazanmaya konsantre etmeye ihtiyacımız var. Beşiktaş her oynadığı maçı kazanmak zorundadır ve her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız” açıklamalarında bulundu.

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.